تولید برق
تولید برق
گروه آگاه در بخش تولید برق در سه حوزه نیروگاههای CHP ، نیروگاه خورشیدی و نیروگاه حرارتی فعالیت میکند.آگاه با استفاده از ظرفیتهای نیروگاهی خود توانسته 50 کیلووات به شبکه تولیدی برق در کشور اضافه کند. از این رو آگاه همواره کوشیده تا بتواند ناترازیهای انرژی در کشور را کنترل و به بهبود آن کمک کند.
نیروگاه CHP
نیروگاه CHP مخفف عبارت Combined Heat and Power یکی از روشهای بهینهسازی مصرف انرژی است که در آن برق و حرارت به طور همزمان تولید میشوند.
در نیروگاههای CHP آگاه حرارت حاصل از تولید برق در مولدهای محرک ژنراتور، بهمنظور تأمین انرژی لازم جهت گرمایش، مورداستفاده قرار میگیرد. فرآیند تولید همزمان را میتوان بر اساس انواع مولدهای نیروی محرکه، از جمله توربینهای گاز، توربینهای بخار، موتورهای احتراقی و مولدهای دیگر طبقهبندی کرد. در شرایطی که منابع تولید انرژی اولیه نیز شامل دامنه وسیعی از جمله سوختهای فسیلی (Fossil) زیستتوده (Biomass) زمین گرمایی (Geothermal) و یا انرژی خورشیدی (Solar Energy) است.
کارایی بالای سیستم CHP بهخاطر نیاز به سوخت کمتر و ازبینبردن تلفات انتقال، توزیع و همچنین کاهش تولید گازهای گلخانهای از جمله مزایای این تولیدکننده توان است. بهمنظور تسهیل تولید همزمان، سوختهای مختلفی را میتوان مورداستفاده قرارداد. این انعطافپذیری باعث افزایش قابلیت اعمال آن به انواع واحدهای متقاضی توان شده است.
نیروگاه خورشیدی
نیروگاه برق خورشیدی گروه آگاه یک تاسیسات تولید انرژی است که از انرژی خورشیدی برای تولید برق استفاده میکند. در این نوع نیروگاهها، نور خورشید به عنوان منبع اصلی انرژی به کار گرفته میشود، که یک منبع انرژی تجدیدپذیر، پاک و فراوان است. دو روش اصلی برای تولید برق در نیروگاههای خورشیدی آگاه وجود دارد:
سیستمهای فتوولتائیک (PV):
این سیستمها از پنلهای خورشیدی تشکیل شدهاند که فوتونهای نور خورشید را مستقیماً به الکترونهایی تبدیل میکنند که در نهایت جریان الکتریکی ایجاد میکنند. این فرآیند بدون هیچگونه آلودگی یا انتشار گازهای گلخانهای صورت میگیرد.
سیستمهای حرارتی خورشیدی (CSP):
در این روش، آینهها یا لنزهای بزرگ برای متمرکز کردن نور خورشید بر روی یک نقطه استفاده میشوند. حرارت حاصل از این تمرکز برای تولید بخار استفاده میشود که میتواند توربینها را به حرکت درآورده و برق تولید کند.
نیروگاههای خورشیدی میتوانند در اندازهها و ظرفیتهای مختلف ساخته شوند، از سیستمهای کوچک خانگی گرفته تا پروژههای عظیم صنعتی که میتوانند به شبکه برق ملی متصل شوند. این نیروگاهها به عنوان یک راهحل مؤثر برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی شناخته میشوند
نیروگاه حرارتی
نیروگاه حرارتی گونهای از نیروگاه است که معمولاً از بخار به عنوان سیال و عامل محرک استفاده میکند. آب پس از گرم شدن به سمت توربین بخار که به یک ژنراتور متصل شده میرود و با استفاده از انرژی جنبشی، خود آن را به حرکت درمیآورد. پس از عبور بخار از توربین، بخار در کندانسور فشرده میشود.
نیروگاه حرارتی آگاه شامل سه سیکل قدرت به شرح زیر است:
- (دیزلی) Diesel cycle
- (گازی) Brayton cycle
- (بخاری) Rankine cycle